Целувката си има свой световен ден и той се чества на

...
Целувката си има свой световен ден и той се чества на
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден на целувката

Целувката  си има собствен международен ден и той се празнува на 6 юли. Световният ден на целувката се чества от 1988 година.

За смисъла на целувката са изречени доста нежни и мъдри пояснения. Целувката на двама влюбени е в основата на творчеството на най-великите музиканти, художници, само че и на доста учени. В света съществуват най-различни митове за появяването на целувката. Според една от тях целувката е измислена от средновековните рицари, които по този метод разбирали дали техните съпруги са пили вино. Според друга целувката идва от връзката сред майката и бебето. Не са малко и тези, които имат вяра, че целувката уста в уста е изобретена от маймуните.

Полезни неща от целувката!

Страстната целувка усилва пулса с над 100 и повече удара в минута. Целувката усилва равнището на хормоните в кръвта и може да удължи живота с една минута. При буйна целувка се губят 6,4 калории за една минута. Целувката възстановява киселинността в устата, успокоява нервната система и предотвратява напрежението, написа БГНЕС.

Опасни!

Чрез целувката се предават херпес, хепатит А и В и други заразни заболявания. Колкото до стотиците разнообразни бактерии - за наслада 95% от тях не са рискови.

Парадокси!

И през днешния ден целувката се счита за закононарушение в щата Индиана в Съединени американски щати. Там работи закон, който не разрешава " на мъжа с мустаци да целува човешко създание ". В щата Кънектикът пък е неразрешено дамите да бъдат целувани в неделя. А в щата Айова локалният шериф може да арестува всеки, който целува чужд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР